zaterdag 29 maart 2008

Busje rijdt

Namiddag werd onder een stralende zon en met een mooie publieksopkomst de oost-west-verbinding ingebruik genomen. Het feit dat er meer volk was dan verwacht geeft toch wel aan dat de Opglabbeekse bevolking actie wil in't centrum of in de gemeente tout court! Laat ons plezier maken! De fruitsap en wijn vloeide dan ook rijkelijk... en da mag/mocht!
Het luchtige en bij momenten ludieke openingswoord werd ontsiert door uitspraken van den 'burger' over "de grootste oppositiepartij". Een burgemeester moet boven de partijen staan; hij vertegenwoordigt heel de bevolking. Dat hij dergelijke uitspraken overlaat aan de voorzitter van zijn partij of zijn fractieleider...

1 opmerking:

Anoniem zei

Uit HLN, 1 april 2008:
Inwoners maken feestrit met vlotte busverbinding

Zaterdag is de uitbreiding van de busverbinding G8 feestelijk ingereden in Opglabbeek. Zo'n 200 inwoners stapten op de nieuwe busverbinding en kregen in het gemeentehuis een hapje en een drankje. De bestaande buslijn G8 wordt vanuit Genk om het uur doorgetrokken naar Nieuwe-Kempen via Opglabbeek tot aan het voetbalplein in Louwel. «De inwoners van Louwel zijn nu ook met de wereld verbonden», klonk het lachend. «Na jarenlange inzet van velen is een Oost-Westverbinding binnen onze gemeente tot stand gekomen», zegt burgemeester Benny Spreeuwers (CD&V). «De verbondenheid tussen onze inwoners zal dankzij deze buslijn nog hechter worden.» De gemeente gaat het openbaar vervoer nog meer promoten en komt voor 15 procent tussen in de aankoop van een Buzzy Pazz en Omnipas.