woensdag 30 april 2008

April: geen vissen, wel zon

April startte veel belovend met 2 commissievergaderingen:
- 1/4: de gronden van Nexans
- 7/4: het rioleringsproject Broekkantstraat

En eindigde met eentje:
- 28/4: sociale woningen

En tussendoor een gemeenteraad op 21/4...

Met PRO hadden we op 12/4 ons jaarlijks etentje. En op 26/4 deden we opnieuw mee met de jaarlijkse opruimactie: maak onze straten proper van Limburg.net. En op 30/4 waren we present op soirée rouge.

1 opmerking:

Anoniem zei

Uit HBVL, 28 april 2008:
Veiligere oversteek Nieuwe Kempen en Dennenweelde

Het kruispunt van de Weg naar Zwartberg met de Petuniastraat en de Lijsterstraat heeft na de herinrichting een veiligere oversteekplaats. Voetgangers en fietsers kunnen nu via een middenberm veilig naar de woonwijken Dennenweelde en Nieuwe Kempen.

Afgelopen weekend waren het de kinderen uit de buurt die samen met burgemeester Spreeuwers de veilige oversteekplaats officieel in gebruik namen. Achteraf was er nog een gezellige drink in de Krinkel.

Hiermee is de eerste fase van de herinrichting van de Weg naar Zwartberg afgerond. "Een mooie realisatie die vooral de snelheid naar beneden haalt en een ingreep die de veiligheid van onze kinderen ten goede komt", lieten de buurtbewoners verstaan.

In 2010 start de tweede fase van de herinrichting. Dan wordt de aansluiting met de Zonnebloemstraat aangepakt. Ondertussen plaatste de politie op de middenberm ter hoogte van de Petuniastraat alvast een snelheidsbord op zonne-energie. Het bord geeft de snelheid aan van de passerende auto's. De politie wil zo 'zware voeten' ontmoedigen. De herinrichtingswerken hebben 203.000 euro gekost.