donderdag 12 juni 2008

Gemeenteraad 16 juni

Komende maandag staat er een korte gemeenteraad op het programma: 8 punten!
1. rekening 2007 kerkfabriek St-Lambertus
2. concessieovereenkomst ivm het cafetaria van de sporthal
3. ruiling percelen Weg naar Bree
4. goedkeuring termijnsverlenging verkoop preceel aan Scania
5. gemeentelijk premiereglement voor het gebruik van isolatiematerialen
6. goedkeuring bestek herstelling Weg naar Opoeteren
7. goedkeuring bestek Schasstraat en Bijvaerdeweg
8. algemene vergadering IML (intercommunale in vereffening)

Ik zal er niet zijn wegens een vergadering op het werk: de start van de tweede Tankslag in Leopoldsburg.

1 opmerking:

Anoniem zei

Uit HBVL, 19 juni 2008:
Meerderheid: CD&V (15)
Oppositie: Nivo 21 (5), Pro Opglabbeek (1)

? Tijdens de buitengewone algemene vergadering van IML op 19 juni wordt de vereffening van de intergemeentelijke vereniging besproken. Raadslid Simon Briers (Nivo 21) streepte aan dat er grote onduidelijkheid bestaat in het dossier. "Wat is het doel van het saldo - zes miljoen euro - na de vereffening? Bovendien zijn de loonkosten voor het resterende personeel, 270.000 euro voor 1,25 equivalent, en het passief van een miljoen euro te voorzien voor het pensioen van twee personeelsleden wel erg hoog." Schepen Tonnie Claessens (CD&V) verwees naar gemaakte afspraken en personeelskosten. De schepen zal de vragen aan de algemene vergadering voorleggen. Nivo 21 onthield zich bij de stemming.

? Het dossier voor de herinrichting van de Schasstraat en de Bijvaerdeweg wordt op vraag van Infrax aangepast. Er komt een extra post voor het opmeten, afleveren van niet-riolering en er zijn extra kosten voor riolering- en grond- en aanvulwerken. De totale kosten van deze werken worden geraamd op 220.660 euro, of 15.000 euro meer dan de vorige raming. 125.550 euro komt voor rekening van de gemeente. De rioleringswerken kosten de gemeente 62.490 euro.

? De Weg naar Opoeteren in Louwel, inclusief de aanleg van een fietssuggestiestrook in de Molenweg, kost 42.400 euro. De gemeente laat de bestaande bitumineuze verhardingen en de bestaande thermoplastische markeringen affrezen. Er komt een nieuwe toplaag, inclusief het vernieuwen van de thermoplastische markeringen, waarbij ook plaatselijk uitgeprofileerd wordt met een bitumineus mengsel.