zondag 21 februari 2010

In de media

Uit HBVL, 19 februari 2010:
Gemeente geeft 5.000 euro voor Haïti
Ook Opglabbeek steunt Haïti. Het gemeentebestuur trekt 5.000 euro uit voor de grootste humanitaire tragedie ooit. "Vele Opglabbekenaren hebben een speciale band opgebouwd met Haïti. Frans Vandueren steunt er een weeshuis in Saint-Michel de l'Attalaye en organiseert ieder jaar een solidariteitsactie", zegt burgemeester Benny Spreeuwers.
Het voorstel is om 0,50 euro per inwoner te voorzien, wat neerkomt op 5.000 euro. Naar aanleiding van de aardbeving in Italië vorig jaar werd er al eens bijzondere steun verleend door het gemeentebestuur. "De gemeente doet hetzelfde voor de slachtoffers in Haïti", zegt burgemeester Spreeuwers (CD&V). Fractie's Nivo 21 en Pro vroegen de stemming zodat dat alle raadsleden hun zitpenning van februari aan Haïti 12-12 kunnen overmaken. Volgens de gemeentewet, aldus de secretaris, kan men de raadsleden niet laten stemmen en verplichten hun zitpenning af te staan. "Elk raadslid kan zelf beslissen of hij of zij, in overleg met de gemeentesecretaris, zijn zitpenning aan Haïti 12-12 schenkt", besloot Spreeuwers de discussie.
Gugo Interieur bvba start een bedrijf op de industriezone en voorziet een tewerkstelling van 5 mensen. Gugo Interieur houdt zich bezig met schrijnwerkerij voor interieurbouw. Bvba Algemene Bouwwerken koopt het perceel industriegrond met bedrijfsgebouw langs de Industrieweg-Noord. Bvba Algemene Bouwwerken voorziet een tewerkstelling van 8 personen. Het bedrijf is actief - zoals de naam doet vermoeden - in de algemene bouwwerken. Bvba Gero koopt het perceel industriegrond met bedrijfsgebouw, gelegen Industrieweg- Noord en voorziet een tewerkstelling van 6 personen. De economische activiteit van bvba Gero is ook algemene bouwwerken.

Geen opmerkingen: