dinsdag 16 maart 2010

Verslag raad van 15 maart

Van 20u tot 20.13u werden volgende punten behandeld:

OPENBARE ZITTING
1. Oprichting van een ‘Autonoom gemeentebedrijf Opglabbeek’ en tot vaststelling van destatuten van dit autonoom gemeentebedrijf: VOOR.
2. Wijziging van de gemeentebelasting op het afleveren van administratieve stukkenvoor de dienstjaren 2010-2013: VOOR.
3. Toestemming verkoop industriegrond nv Ellipro aan nv Bandit: VOOR.
4. Toestemming verkoop nv Terex Roadbuilding Europe aan nv Leenders: VOOR.
5. Toestemming verkoop nv Immo Salga aan Bosontginning Houbrechts bvba: VOOR.
6. Uitbreiding van het jachtrecht: VOOR.
7. Huur en onderhoud van multifunctionals via het Agentschap voor Facilitair Management: VOOR.

GEHEIME ZITTING
8. Contractuele aanstelling van een ontvanger/financieel beheerder gemeente-OCMW.

OPENBARE ZITTING
9. Eedaflegging van ontvanger/financieel beheerder gemeente-OCMW. Hij legde zijn eed af in handen van de burgemeester. PROficiat aan de ontvanger!

In deze 13 minuten stelde ik ook nog 3 korte vragen:
1. Afstaan zitpenning voor Haïti: 15 raadsleden gaven te kennen hun zitpening af te staan voor Haïti. Ter zitting volgden er nog. Een mooi resultaat!
2. Duwolim: de OCMW-raad zal op 18/03 deze instantie erkennen als locale entiteit. De gemeenteraad zal dit volgende maand doen, bevestigde de burgemeester. Positief, zo kunnen ook onze inwoners goedkoop lenen voor energiezuinige investeringen.
3. 'Energiecentrale' Bionerga: vandaag kregen we een mooie brochure van Nuhma over deze installatie. Ik stel voor hierover een grondige uitleg te krijgen omdat zowel via Nuhma als Limburg.net de gemeenten Bionerga besturen en er dus ook verantwoordelijk voor zijn. Dus als deze een (te dure? te grote? misschien onrendabele?) installatie wenst te bouwen met financiële gevolgen voor de gemeenten moeten we goed geïnformeerd worden én zijn. De secretaris vraagt na of via Limburg.net hierover uitleg gegeven kan worden op een gemeenteraadscommissie.

Geen opmerkingen: