maandag 28 januari 2008

Een vlotte raadsvergadering

Een kort verslag van de raad...

Een flesje drinkwater van de VMW wachtte op ons. Hmmm lekker!

1. beleidsnota en budget 2008 + meerjarenplan 2005-2012: NIET goedgekeurd. Voor meer uitleg verwees ik naar de vorige gemeenteraad waar de grondbelasting met 11% werd verhoogd.
Ook stelde ik 2 vragen:
- over de visie over het containerpark: overdragen aan de intercommunale of niet? Dit wordt op de voet gevolgd. Ik vind het belangrijk snel een keuze te maken, dan is er duidelijkheid!
- VONA: wat met de zaal na de bouw van de nieuwe zaal? De ruimte zal een interessante bestemming kunnen krijgen...
2. budget 2008 + meerjarenplan OCMW: onthouding.
3. Aktename budgetten kerkfabrieken 2008.
4. Wervingsreserve voor de functie van ontvanger/financieel beheerder: goedgekeurd. Eindelijk slagen er twee!
5. Aankoop woning Hoeverkerkweg 3: goedgekeurd.
6. Sportzone Kruisstraat: aankoop speeltoestellen: goedgekeurd.
7. Uitbreiding lijn G8 (verbinding Nieuwe Kempen-Denneweelde met Louwel en omgekeerd): module 7, 8 en 9 van de mobiliteitsconvenant: goedgekeurd. Nu kunnen we met de bus naar de voetbal in Louwel en Nieuwe Kempen maar wat blijkt de bus rijdt niet op zondag... Dus voetbal op zaterdag!
8. Bekrachtiging van besluit van het college over de huurovereenkomst over uitbating 't Laer: goedgekeurd.
Geheime zitting
9. Aanstelling op proef van een ontvanger/financieel beheerder gemeente-OCMW: goedgekeurd.

Daarna was er in't Troempeelke viering van 25 jaar gemeenteraadslid: Benny Spreeuwers en Jean Bomans.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit HBVL, 30 januari 2008:

Investeren in openbare gebouwen

Meerderheid: CD&V (14)
Oppositie: Nivo 21 (6), Pro (1)

De voornaamste projecten in de meerjarenplanning zijn het gemeenschapscentrum en de renovatie en uitbreiding van het oude gemeentehuis. Isabel Martens van Nivo 21 zag "te dure investeringen en te veel leningen". Ook de toekomst van de VONA, na de bouw van de nieuwe zaal, werd aangekaart. "Voorlopig blijft de Vona behouden. Later zal die ruimte een nieuwe en nuttige bestemming krijgen", zegt burgemeester Benny Spreeuwers (CD&V). Fabian Spreeuwers (Pro) vroeg naar de toekomst van het gemeentelijke containerpark. Schepen Claessens en raadslid Baeten (CD&V) stelden dat Limburgnet de gemeente nog geen concreet voorstel heeft gedaan. Pro en Nivo 21 keurden de meerjarenplanning niet goed.

De gemeente sluit een huurovereenkomst af voor de uitbating van zalencomplex Het Laer. "Het voorstel van die uitbaters sloot aan bij onze verwachtingen", zei burgemeester Benny Spreeuwers (CD&V). De huurprijs is vastgesteld op 650 euro per maand, vanaf 1 april 2008. De duur van de overeenkomst hangt af van de toekomstige bestemming van Het Laer. De gemeente zoekt een privpartner die het domein wil exploiteren. "Die overbruggingsperiode laat ons toe de toekomstmogelijkheden van Het Laer te onderzoeken." De gemeente wil tijdens de overgangsperiode het patrimonium in goede staat houden. "De verenigingen en burgers moeten in Het Laer terecht kunnen om er hun activiteiten te organiseren." Een deel van de speeltuin wordt afgesloten.

Anoniem zei

Uit Het Laatste Nieuws, 5 februari:

Benny en Jean al 25 jaar raadslid

Burgemeester Benny Spreeuwers en schepen Jean Bomans zitten al 25 jaar in de gemeenteraad van Opglabbeek. «Jullie hebben inmiddels veel ervaring binnen de Opglabbeekse politiek. 25 jaar lang, een hele prestatie», zei schepen Ilse Wevers tijdens de huldiging in het Troempeelke. «Het plezier en de overgave waarmee jullie aan politiek doen, werkt aanstekelijk.» De politieke boegbeelden kregen felicitaties van alle raadsleden. «Wij klinken op de toekomst en zijn blij omringd te zijn door mensen met een hoop politieke ervaring en inzicht», aldus schepen Wevers. Benny en Jean kregen een beeldhouwwerk van de Opglabbeekse kunstenares Caroline Sterken.