dinsdag 29 januari 2008

Januari: 2008 zeer langzaamaan van start

Mijn eerste politiek wapenfeit van dit jaar was onze nieuwjaarsreceptie op zondag 13 januari...
Op maandag 21 januari was er onze maandelijkse vergadering. En later die week vond ik een folder in de bus van de andere oppositiepartij... Toch wat animo in de barak :-)
De gemeenteraad was op maandag 28 januari. Met receptie erna voor de burgemeester en schepen van openbare werken: beiden 25 jaar in de raad! PROficiat!

Je merkt het... Een rustige maand...

1 opmerking:

Anoniem zei

Uit HLN, 28 januari

Ondernemers zijn boos over belastingverhoging

Ondernemingsclub Opglabbeek (OCO) is verbolgen over de verhoging van de opcentiemen door de gemeente Opglabbeek. «De verhoging van 130 opcentiemen gaat onze bedrijven meer kosten», reageert voorzitter Luc Noten. Hij heeft zijn ongenoegen aangetekend overgemaakt aan burgemeester Benny Spreeuwers. «De gemeente heeft ervoor gekozen om de modernisering van Opglabbeek voort te zetten en daarvoor de lasten voor de bedrijven te verhogen, aangezien het grootste gedeelte van de opcentiemen op de onroerende voorheffing betaald wordt door het bedrijfsleven. De opcentiemen stijgen met 11,30 procent. Ten opzicht van het jaar 2000 is dit zelfs een stijging van 96,92 procent. Zulke verhogingen hebben een forse impact op onze tewerkstelling. Meer belastingen is minder investeringen en arbeidsplaatsen»

Ondernemingsclub Opglabbeek vraagt de afschaffing van alle anti-economische belastingen en de belastingverhoging niet door te voeren. De gemeente schaft wel de huisvuilbelasting en de belasting op drijfkracht af. «Jammer genoeg wordt de afschaffing van de drijfkrachtbelasting gecompenseerd door de verhoging van de opcentiemen en de totale belastingdruk.»