woensdag 20 februari 2008

Inbraken halen toch de geschreven pers

Waarom halen inbraken in onze gemeente amper of niet de pers?
Eind november, begin december 2007 haalden enkele inbraken de pers, en ook begin februari eentje.
We moeten geen angstklimaat creëren of wantrouwen stimuleren maar als inwoners weten dat er gebeuren, zal de alertheid toenemen. Ook zal men dan sneller zich vragen stellen als iemand (en men gaat er vanzelfsprekend vanuit: "tis den buurman" maar is het zo?) aan't venster bij de buren zit te 'werken'...

Het Nieuwsblad deed het wel op 19 februari en Het Laatse Nieuws op 26 januari:
"Het aantal woninginbraken in de gemeente zit in een stijgende lijn. In 2007 gebeurden er 39 diefstallen in woningen. In 2004 stond de teller op 21 inbraken en in 2006 waren er 34 woninginbraken."

Onze collega-oppositieleden berichtten er ook over in hun laatste folder. Overgenomen door Het laatsete Nieuws op 30 januari: "Volgens de partij is er geen enkele aanwijzing of bewijs dat de inwoners nu van een betere dienstverlening genieten. «Integendeel, het aantal inbraken is gestegen. Financieel is het gunstiger bij de politiezone Noordoost Limburg.»"

Ook de gemeente vindt het thema belangrijk (en als er niets zou zijn, doe je er ook niets over), zo las ik op de gemeentelijke site:
"Opglabbeek organiseert infoavond rond inbraakpreventie
Uw woning beveiligen tegen inbraak is niet altijd zo vanzelfsprekend. Waar moet u rekening mee houden? Wat zijn de verschillende mogelijkheden? Zijn er interessante tips voorhanden om een inbraak(poging) te voorkomen.
Voor een antwoord op al uw vragen en voor meer informatie met betrekking tot inbraakpreventie organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de Dienst Preventie van GAOZ een informatieavond.
Praktische info:wanneer? dinsdag 12 februari 2008plaats? GC Troempeelkeaanvangsuur? 19.00 uurinschrijven? vooraf inschrijven is noodzakelijk. ..."
"Indien u interesse heeft in een persoonlijk advies op maat voor uw woning, kan u op deze infoavond een afspraak maken met de Dienst Preventie van GAOZ."

Als dit kan waarom dan geen berichten over inbraken in de krant?

Geen opmerkingen: