woensdag 7 mei 2008

Extra gemeenteraad vrijdag 9 mei

Vrijdag komen we om 18.30 uur in spoed samen om de deal die gesloten werd tussen het gemeentebestuur, Nexans en groep Gijbels goed te keuren. Dit om de doorverhuur aan Scania en Scania Used Parts niet in het gedrang te brengen.
Ik zou zeggen kom luisteren, maar spoed u want dit zal een zeer kort zittinkje worden... Zeker omdat de deal overeenkomt met wat tijdens de gemeenteraadscommissies en na de vorige gemeenteraad werd besproken.

1 opmerking:

Anoniem zei

uit HBVL, 10 mei 2008:
Uitbreiding Scania


op site van Nexans


Opglabbeek


Tijdens de kortste gemeenteraad ooit, amper 2 minuten, heeft de gemeenteraad verzaakt aan zijn terugkooprecht van de gronden van de voormalige Nexans-site. Hierdoor kan Nexans de gronden en gebouwen doorverkopen aan Tess-Invest van de groep Gijbels. Ter compensatie krijgt de gemeente bijna 2,7 ha industriegronden. "Hiermee wordt de site van Nexans weer geactiveerd voor economische doeleinden," zegt burgemeester Benny Spreeuwers (CD&V) "Nexans en Tess-Invest vroegen de spoedbehandeling omdat Scania dringend uitsluitsel wou over de herlocatie van haar demontageafdeling van Zwolle naar Opglabbeek. Dat is goed voor 15 jobs."

------
Sorry, maar er zijn nog geweest met veel meer agendapunten die ook maar 2 minuten duurden... Ooit kwam zelfs een HBVL-journalist binnen, luttele minuten na 20u en we stonden alweer op om weg te gaan...