maandag 12 mei 2008

Gemeenteraad 19 mei

11 punten wachten op ons komende maandag... Kermismaandag...

1. goedkeuring Lokaal Pact: zie ook gemeenteraad en commissie in december 2007 en de verhoging van de grondbelasting die de meerderheid goedkeurde...
2. goedkeuring beleggingsprofiel
3. aankoop gronden Rozenstraat-Kimpenstraat: kadert in Masterplan: waar is Darth Vader...
4. goedkeuring toekenningsvoorwaarden investeringsubsidie voetbalclubs voor 2008
5. goedkeuring openbare houtverkoop gemeentebossen voor 2008
6. goedkeuring overeenkomst met aquafin voor optimalisatie collector Bosbeek
7. vervangen CV-ketel voetbal kabouters - lasteboek en guningswijze: voilà, weeral goed voor onze CO²-bijdrage
8.-11. aanduiding afgevaardigde algemene vergadering Limtra, Cipal, IGL en Limburg.net

2 opmerkingen:

Anoniem zei

uit HLN, 21 mei 2008:
Aankoop perceel voor zorgcampus

Het gemeentebestuur van Opglabbeek koopt een stuk grond met woning van 13 are in de Rozenstraat-Kimpenstraat, tegenover het funerarium in het centrum van de gemeente. «We willen er in de toekomst een zorgcampus voor ouderen plaatsen. Daarvoor hebben we de betrokken gronden in het masterplan opgenomen», zegt burgemeester Benny Spreeuwers.

«Concrete plannen zijn er nog niet, maar de mogelijkheid deed zich nu voor om de woning aan te schaffen.» De gemeente heeft wel de intentie om in het binnengebied, vlakbij het postkantoor en het bestaande rusthuis, serviceflats te bouwen. «Indien het mogelijk is, gaan we nog extra percelen aankopen.» De totale aankoopprijs bedraagt 250.000 euro. Met de huidige bewoners zal de gemeente een nieuwe huurovereenkomst afsluiten. Op termijn gaat de oude tweewoonst tegen de vlakte.

Anoniem zei

Uit HBVL, 21 mei 2008:
Zorgcampus voor ouderen

Voor de uitbouw van een zorgcampus voor ouderen, koopt de gemeente gronden en een pand in de Rozenstraat en de Kimpenstraat. De bestaande panden zijn bestemd voor afbraak.

Meerderheid: CD&V (15)
Oppositie: Nivo21 (5), Pro (1)

Voor 13a 10ca betaalt de gemeente 250.000 euro. Simon Briers van Nivo 21 noemt het verschil in aankoopprijs met vorige aankopen "opmerkelijk". Burgemeester Spreeuwers (CD&V) zegt dan weer dat de aankoopprijs vastgesteld wordt door de registratie.

? De drie voetbalploegen in Opglabbeek, Kabouters, Louwel en Nieuwe Kempen, krijgen 45.000 euro subsidie. De sportraad adviseerde gunstig, maar stelde een andere verdeling voor. Het college kiest voor een evenredige verdeling, 15.000 euro per club. De subsidie zal onder meer dienen om de openstaande schulden van de clubs af te betalen. Het overblijvende gedeelte wordt gebruikt om de infrastructuur te verbeteren en voor de uitbouw van de jeugdsport. Alle clubs dienden een investeringsplan in. Elke voetbalclub zal minimaal 5.000 euro zelf financieren.

? Aquafin legt rioolwaterzuivering aan op eigendom van de gemeente. Voor het bergingsbekken collector Bosbeek verleent de gemeente een erfdienstbaarheid om een ondergrondse afvalwatercollector te laten plaatsen. Aquafin betaalt de gemeente een totale forfaitaire vergoeding van 42 euro.