woensdag 23 september 2009

Wandeling buurtweg nr. 23 - verslag

Maandag voor de gemeenteraad gingen een tiental raadsleden en een journalist het kerkepaadjes - buurtweg nr. 23 - afwandelen tot waar het kon. De schepen lichtte toe wat de bedoeling is. In feite is dit het sluitstuk of de opener voor het project 'Poort tot de Bosbeek' dat al begin vorige legislatuur werd aangekondigd maar dat letterlijk vastgelopen is of beter: geblokkeerd/afgesloten is.
Enkele sfeerbeelden...


Als je dit zo bekijk hoop ik dat we zo snel als mogelijk dit traject kunnen bewandelen om zo onze gemeente vanuit dit oogpunt te bewonderen!



En vandaag in HBVL het verslag van de journalist:
Raadsleden verkennen Kerkepaadje
Gisterenavond (nvrd: twas eergisteren maar soit) voor de raadszitting verkenden een tiental Opglabeekse gemeenteraadsleden samen met schepen Tonnie Claessens het Kerkepaadje, op het kadasterplan bekend als voetpad 23. De wandeling moest meer duidelijkheid scheppen omtrent het voorgestelde wandeltraject Poort tot de Bosbeek. "Alleen het allerlaatste stukje doorgang zorgt nog voor een probleem," zegt schepen Tonnie Claessens. Deze week ontving de eigenaar een aangetekend schrijven met de vraag voor een onderhoud. "We stellen voor om de voetweg, die nu soms over het perceel loopt, om te leggen naar de rand van de perceelgrens." De broers Moors willen geen wandelaars op hun eigendom, maar zijn bereid naar het voorstel van de gemeente te luisteren.

Geen opmerkingen: