woensdag 30 september 2009

In de media...

HBVL, 24 september:
Raming voor restauratie sporthal 70.000 euro hoger dan verwacht
Meerderheid: CD&V (15)
Oppositie: Nivo 21 (5), Pro Opglabbeek (1)

De raming voor de restauratie van de sporthal ligt 70.000 euro hoger dan verwacht. Bij de begrotingswijziging wordt het krediet verhoogd tot 420.000 euro. PRO-raadslid Fabian Spreeuwers heeft goede ervaringen met palliatieve zorgen maar vond de bouw van een nieuwe sporthal meer aangewezen. De gemeentelijke sporthal is meer dan dertig jaar in gebruik en aan een grondige renovatie toe. Zo wordt de bestaande centrale verwarming vervangen door condenserende luchtverwarmers. Het dak en het buitenschrijnwerk worden vernieuwd. De toegangsdeur van de hoofdingang en het cafetaria wordt vervangen door een schuifdeursysteem. "Ook de douches worden aangepakt. De vloer- en wandtegels in douces en toilet worden vervangen," verduidelijkte burgemeester Spreeuwers.

Elutec bvba start op het industrieterrein met algemene stockage en montage van verlichting en schakelkasten. Elutec bvba voorziet een tewerkstelling van 4 personen. Ook Grindwin bvba start met de productie van gevelbekledingen en metalen structuren. De gemeente verkoopt Grindwin een perceel industriegrond (20 are) langs de Nijverheidslaan voor 63.657 euro. Het bedrijf zal 9 werknemers tewerkstellen. Tevens wordt Grindwin gemachtigd om een deel van het bedrijfsgebouw te verhuren aan Capri bvba. Capri is actief in ijsverkoop.

Na het vertrek van raadslid Elke Wevers legde Jaak Knoops, als tweede opvolger voor NIVO 21, de eed af en zetelt hij in de gemeenteraad.

Geen opmerkingen: