maandag 18 april 2011

Verslag raad 18 april

Mijn stemgedrag op de raad (20u tot 20.19u) van vanavond was:

1. Kennisname rapportage visum door de ontvanger in 2010.
2.-4. Goedkeuringen van een machtiging voor de plaatsing van een PV-installatie op bedrijfsgebouwen: Kalibred bvba aan Flame Solutions bvba, Veldeman Bedding nv, Veldeman Group nv en Houtbewerking Schreurs nv aan Sun Invest nv, en Janssen Expeditie Transport nv aan Sabrina Solar bvba: VOOR.
5. Aankoop unix-server - goedkeuring gunning en lastvoorwaarden: VOOR.
6. Kennisname en goedkeuring jaarverslag en financieel verslag 2010 van Lokaal Woonbeleid GAOZ: VOOR.
7.-8. Goedkeuring gratis grondafstand van een perceel gelegen Weg naar Zwartberg en percelen 'Leyssebroeken': VOOR.
9. Restauratie oud gemeentehuis: technieken - goedkeuring gunning en lastvoorwaarden: VOOR. De start van de werken is voorzien voor het najaar - "als er geen klachten volgen", voegde ik er aan toe... :-)
10.-12. Algemene vegaderingen van Intermedia, Interenerga en Interaqua - aanduiding afgevaardigde en mandatering: ONTHOUDING.

Daarna volgden vragen van Nivo21:
- stand van zaken over Diresco: 3 mei zitten alle instanties samen aangaande het geuronderzoek.
- over het verslag van de vorige vergadering en de opmaak van de notulen ontstond een discussie.

En dan van PRO:
Vernielingen langsheen de Weg naar Bree die gebeurden vorige weekend van zaterdag op zondag. Regelmatig gebeuren er nog vernielingen in't weekend. De politie onderzoekt de zaak.
- 't Laer. De potentiële investeerder spreekt eigenaars van gronden in het landbouwgebied aan.Volgens de burgemeester zijn er nog geen contacten met het gemeentebestuur over de mogelijke aankoop van gemeentelijke eigendommen.

- Wanneer starten de werken aan de zaal/gemeenschapscentrum? Er is na de gunning door het AGB een klacht bij de Raad van State (RvS) in gediend door de aannemer aan wie niet gegund werd. Er wordt afgewacht wat de RvS beslist in eerste instantie. Uit navraag blijkt dat dit maximaal 45 dagen kan duren. Daarna volgt mogelijks een procedure ten gronde...

Geen opmerkingen: