zaterdag 17 september 2011

Figuranten gezocht... voor een poppenkast, of wa?

Vandaag om 11 uur konden een aantal inwoners (50, 60, 160...) - "fans" van de nieuwe zaal - zich laten fotograferen in de VONA.
Wie plakt straks hier op deze verdedigingsmuur?
Misschien ben jij ook de voorbije periode door een zenuwachtige, misschien bijna wanhopige schepen of burgemeester aangesproken, gemaild of getelefoneerd om een levensgrote foto van jezelf te laten nemen?
Deze foto's zullen binnen een klein maandje op een wit doek rondom de werkzone van de zaal worden geplaatst.
De meerderheid zocht figuranten, oeps fans van de zaal... verdedigers die errond willen gaan staan zodat de zaal blijft staan... inwoners die hun smoel wilden lenen: 'ja, ook wij wilden deze zaal op de plaats van de pastorij'...
Er waren er ook die dit ab-so-luut niet wouden, dankzij hen weten we dit dan ook weer. "Genk heeft dit ook gedaan, dus moeten wij dit ook doen!", was bijv. een argument. Als stad Genk in de afgrond springt, wij ook...
En wij allemaal tesamen mogen meebetalen aan deze moderne poppenkast die de meerderheid in de laatste 12 maanden voor de volgende verkiezingen, wil spelen.
Gaat er volgende maand volk komen kijken? Het gemeentepersoneel wordt alvast opgeroepen om er volgende maand te gaan staan. U ook? ;-)

Geen opmerkingen: