donderdag 22 september 2011

In de media

HBVL, 22 september
Heidestraat ongerust over tracé van omleidingsweg
De bewoners van de Heidestraat hebben maandagavond hun ongerustheid geuit over het mogelijke tracé voor een omleidingsweg via de Sint-Hubertuslaan en de Heidestraat. Het mobiliteitsplan, ook Sentower Park en de parkeerproblematiek in het centrum, lagen ter discussie. Kortom, voor het eerst in jaren nog eens goed gevulde publieksbanken en vooral een geanimeerde gemeenteraadszitting.
De plannen voor een nieuwe ontsluitingsweg via de Heidestraat zorgen voor stevige oppositie. "Men wil via de Heidestraat en de Sint-Hubertslaan een noordelijke ontsluitingsweg realiseren", opende PRO-raadslid Fabian Spreeuwers. "Maar was er wel een volksraadpleging en bestaat er een draagvlak voor de opwaardering van deze weg? PRO pleit voor een alternatieve ontsluiting: de Heidestraat telt nu al 3 van de 21 gevaarlijkste kruispunten in de gemeente."

Parkeren
"Wij vragen een bijkomende studie omtrent Sentower Park voor het verkeer op de Weg naar Bree. Wat met het parkeergebeuren in het centrum?", wilde Isabelle Martens (Nivo 21) weten. De fractieleidster kon zich niet van de indruk ontdoen dat de hogere overheid in Opglabbeek over alles beslist. Schepenen Anneleen Beckers en Tonnie Claessens (CD&V) ontkrachtten die bewering. "Alle pistes werden onderzocht. Alternatieven waren niet bespreekbaar. Er was wel overleg en contact met de buurt. In oktober of november is er een nieuw overlegmoment. Op korte termijn wordt de Heidestraat zo veilig mogelijk heringericht. Structurele ingrepen laten we bestuderen. Die worden eerst met de buurt besproken", beloofde de schepenen.

HLN, 21 september
Inwoners prijken levensgroot op doek

Een 160-tal inwoners van Opglabbeek zijn in zaal Vona 'hand in hand' gefotografeerd. De inwoners zullen vanaf 14 oktober te zien zijn op een levensgroot spandoek. Het spandoek krijgt een plaats tegen de omheining van de bouwwerf van het nieuwe gemeenschapscentrum. Oppositiepartij PRO-Opglabbeek heeft kritiek op de fotoactie van 4.000 euro. De partij heeft bedenkingen bij de inplanting van de zaal in het centrum. "Wij allemaal mogen meebetalen aan deze moderne poppenkast die de meerderheid voor de verkiezingen speelt", stelt Fabian Spreeuwers. De bouw van het complex vlakbij de kerk in het centrum is volop bezig. Op vrijdag 14 oktober om 19 uur maakt de gemeente Opglabbeek de naam van het nieuwe gemeenschapscentrum bekend. Liefst 186 inwoners stuurden een naam in. Op vrijdag 14 oktober wordt ook nog officieel de eerste steen gelegd.

NVRD: Op mijn weblog zet ik steeds een verslag van de gemeenteraad gezien door mijn ogen; de 'poppenkast' kwam van mij; de vraag over hoeveel het kostte kwam van NIVO21. Zo zie je maar dat soms dingen tot iets interessant worden gemixt ;-)

Geen opmerkingen: