maandag 24 oktober 2011

In de media

HBVL, 19 oktober:
Agenda op een drafje afgewerkt

Meerderheid: CD&V (15)
Oppositie: Nivo 21 (5), Pro Opglabbeek (1)

De vereffening of het mogelijke faillissement van de Gemeentelijke Holding van Dexia houdt ook de gemeenteraad bezig. Na de feitelijke raadszitting informeerde de oppositie naar de eventuele gevolgen en de financiële toestand. "De huidige situatie is pijnlijk. Gelukkig hebben we op dit vlak een voorzichtig financieel beleid gevoerd", liet schepen Peter Schreurs verstaan. De gemeente heeft 9.244 Dexia-aandelen in haar bezit met een boekwaarde van 251.000 euro.De financiële gevolgen bij een eventuele faling of vereffening vallen nog af te wachten.

Het gemis aan vuilbakjes in natuurgebied aan de Ruiterkuilen en Turfven is een pijnpunt voor Fabian Spreeuwers: "Daar ligt erg veel zwerfvuil." Bos en Natuur wil geen vuilbakjes meent burgemeester Benny Spreeuwers: "Volgepropte vuilbakken nodigen uit om leeggoed achter te laten. Het is beter dat fietsers en wandelaars hun lege drinkblikjes mee naar huis nemen."

De eigenlijke agenda werd in amper tien minuten afgewerkt. De belangrijkste agendapunten waren een lening voor voetbalclub vzw Eendracht Louwel. De club krijgt voor uitbreiding van haar infrastructuur een renteloze lening van 20.000 euro. De voorwaarden van terugbetaling van deze renteloze lening werden vastgelegd. Jaak Jacobs bvba en Jasybo nv verkopen een perceel industriegrond met bedrijfsgebouw aan Soleco bvba. Soleco gaat zonnepanelen opslaan en verdelen en belooft jobs voor 16 werknemers. En Daniella Kazmierczak moet als vaststellend ambtenaar leegstand opsporen.

Geen opmerkingen: