maandag 25 juni 2012

Verslag raad 25 juni

De onuitgesproken sfeer van de laatste weken zorgde al voor elektriciteit nog vooraleer de raad begon, er was ook veel volk - d.w.z. meer dan de gewoonlijke 1 à 2 personen...

1. Rekening gemeente 2011: ONTHOUDING. Er onstond een grimmige en harde - harder dan we gewoon zijn, eerste tekenen van verkiezingskoorts... - tussen enkele leden van NIVO21 en de burgemeester en OCMW-voorzitter.

2. Rekening OCMW 2011 - kennisname: geen stemming nodig.
3. Rekening kerkfabriek St-Jozef Louwel - advisering: VOOR.
4. Overeenkomst gemeente - ES Management BVBA inzake verkoop van 't Laer: TEGEN. Ik stemde tegen omdat de verkoop kansen weggooit voor gemeentelijke investeringen op vlak van cultuur en sport aldaar. Ik stemde tegen ondanks dat ik met een open vizier de opstart van de procedure tegemoet zag maar nu zie ik dat het project verworden is tot een elitaire investering op kap van geld van de gewone man die er niet welkom zal zijn.
Opnieuw ontstond een snedige discussie tussen de OCMW-voorzitter en een lid van NIVO21 die nog lid was van de vzw die 't Laer uitbaatte. Verwijten en andere elementen vlogen heen en weer. Ik herhaalde op het einde ervan mijn inhoudelijke argumenten waarom ik tegen stem.
5. Verkoop industriegrond van Ellipro nv aan AR-INVEST bvba en Pasqualino bvba (huur): VOOR.
6. Verkoop industriegrond TTSI nv aan Fiag Flexible Industrie Automation Gmbh: VOOR.
7. Grondafstand verkavelingsontwerp Maneveldweg: VOOR.
8. Grondafstand verkavelingsontwerp Vinkenkantstraat: VOOR.
9. Bijkomende subsidie sportverenigingen 2012 (1e kwartaal): VOOR.
10. Restauratie oud gemeentehuis - technieken HVAC & sanitair - akteneming visering college van burgemeester en schepenen: geen stemming nodig.
11. Bosbeheersplan Klaverberg - overeenkomst en bestek: VOOR.
12.Subsidieaanvraag verlenging IGS GAOZ: VOOR. Wel merkte ik op inwoners op de wekelijkse zitdag soms tegenstrijdige info krijgen. Dit kan niet. De bevoegde schepen checkt dit.
13. Goedkeuring jaarverslag 2011 GAOZ: VOOR.
14.-20. Algemene vergaderingen intergemeentelijke samenwerkingsverbanden: Infrax, InterAqua, InterEnerga, InterMedia, Limburg.net, CIPAL en IGL: ONTHOUDING voor al deze punten.

Daarna had ik nog 4 vragen:


1. Kruispunt Ophovenstraat/Reyndersstraat: tijdens de raad van 19 november 2007 hadden we het over de hoogte van de toenmalige drempel; de nieuwe drempel heeft een gelijkaardige steilte. Er wordt bekeken hoe dit opgelost kan worden.
2. Eikenprocessierups: wat is de procedure vooraleer bij inwoners deze rupsen worden bestreden? Op openbaar domein doet de TD dit, op privaat domein de brandweer mits tot 30 meter van de openbare weg en tot 5 meter hoogte.
3. LED-borden voor snelheid. Deze worden om de drie maanden verhangen. De Oude Kerkstraat zal een van de volgende aan bod komen.
4. Sportdienst: een aantal personeelsleden werden negatief geëvalueerd. Is er iets aan de hand? Zijn er problemen? In geheime zitting gaf de secretaris meer duiding.

NIVO21 kaartte het vullen van het "gat" aan. Waarom gebeurde dit op kosten van de gemeente? Veiligheid primeerde antwoordde burgemeester.

Voor een keer duurde de raad bijna 50 minuten...

Op basis van de sfeer van de eerste agendapunten gaat de campagne bitsig worden. Gaat het nog wel gaan over inhoudelijke punten? Gaat het nog wel gaan over wat is goed voor de toekomst van onze gemeente en haar inwoners? Of gaat het over wie het hardst kan roepen? PRO blijft gaan voor inhoud!

Geen opmerkingen: