maandag 27 augustus 2012

Verslag raad 27 augustus

Op een klein half uurtje gingen de agendapunten en bijkomende vragen er door. De sfeer was vriendelijker en rustiger dan tijdens de vorige raad - stilte voor de storm?

1. Budgetwijziging 2012: ONTHOUDING.

2. Goedkeuring jaarrekening 2011 van het AGBO: ONTHOUDING.
Over beide punten had de financiële expert van NIVO21 interessante vragen en opmerkingen zoals de BTW-ruling (Is deze aanvaard? Indien niet was de oprichting van het AGB nutteloos) of de belastingen die het AGB zou moeten betalen...
3. Kennisname rekening 2010 OCMW.
4. Bijkomende subsidie sportverenigingen tweede kwartaal 2012: VOOR. De subsidie die de schepen had aangekondigd voor de cultuurverenigingen t.g.v. de nieuwe tarieven voor de zaal, zou op de raad ook komen... Volgens de schepen is dit dossier niet tijdig rond geraakt en zal dit op de raad van september geagendeerd worden.
5. Overeenkomst tot vestiging van erfdienstbaarheden met Air Liquide Industries Belgium nv: VOOR.
6. Verhuur industriegrond van Medista BVBA aan Plus Pro Pharma BVBA: VOOR.
7. Samenwerkingsovereenkomst met Infrax over onderhoud Lietenbeek en Kleine Beek: VOOR.
8. Aanpassingswerken infrastructuur bedrijventerrein - goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze: VOOR. Ik vroeg na hoe het zit met de uitbreiding van het industrieterrein (5 ha) zoals opgenomen in het structuurplan en daarin werd dit aangeduid als prioritair dossier. Wegens discussies met eigenaars van de gronden aldaar is er vertraging.

Vragen:
vanwege NIVO21:
- waterleiding Dorpsstraat: worden de asbestbuizen ook vervangen? De Watermaatschappij moet hierover beslissen maar de gemeente dringt erop aan om ook deze werken nu uit te voeren, dixit de schepen.
- Belgacom-leiding Dorpsstraat: deze wordt volledig vernieuwd.

vanwege PRO:
- kruispunt Ophovenstraat/Reyndersstraat: ik vroeg naar een stand van zaken. Met de aannemer wordt bekeken om het kruispunt komende vanaf de Kemp aan te passen (deel asfalt afschrapen en hellingshoek  van de straat aanpassen). Ook het kruispunt Broekkantstraat/Wervelstraat is een gelijkaardige situatie.
- Kruispunt Engelenweg/Kapelstraat/Droogstraat: de voorrang is gewijzigd. Kan dit niet aangekondigd worden want de voorrang aan rechts is verdwenen en sommige bestuurders hebben zich al serieus verschrokken... Dit wordt meegenomen.
- Snelheidsmetingen Oude Kerkstraat: er wordt nu prioriteit gegeven aan metingen in de Manestraat (hard rijden op de omleiding).

Geen opmerkingen: