zondag 9 september 2007

Gemeenteraad 17 september

Voglende week maandag ligt er opnieuw een gemeenteraad op de plank met volgende agenda:
  1. Rekening 2006
  2. Beleidsnota 2007
  3. Systeem van interne controle
  4. Eerste begrotingswijziging 2007
  5. Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad
  6. Vaststelling van het begrip "dagelijks bestuur"
  7. Uitoefening van de controle door de financieel beheerder
  8. Eerste begrotingswijziging kerkfabriek St-Lambertus
  9. Levering van aardgas - aanpassing contract
  10. Plaatsing van infoborden langsheen invalswegen
  11. Aankoop printer en plotter
  12. Advies PRUP "In't Woud"
  13. Afsluiten module 7, 8 en 9 bij de mobiliteitsconvenant
  14. Aanduiding afgevaardigde in algemene vergadering AML

Tot komende maandag?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit HNB, 17 september 2007:
Infoborden

De gemeente wil vijf infoborden in de kerkdorpen en langs invalswegen plaatsen. De geraamde kostprijs bedraagt 25.410 euro. Het gaat om de klassieke infoborden van elk een vierkante meter groot voor gemeentelijke en sociaal-culturele aankondigingen.

Anoniem zei

HLN, 19 september 2007:
Vijf infoborden en toestel voor belettering

Verenigingen van Opglabbeek krijgen de kans om hun activiteit bekend te maken op vijf gemeentelijke infoborden. Ook de gemeentelijke activiteiten hebben baat bij extra publicatiemogelijkheden. Opglabbeek gaat daarom vijf infoborden plaatsen in de kerkdorpen en langs invalswegen. Op een bord kunnen twaalf aankondigingen van telkens één vierkante meter. Alleen gemeentelijke en sociaal-culturele aankondigingen komen in aanmerking voor dit infobord. De geraamde kostprijs voor de borden bedraagt 25.410 euro. De gemeente koopt ook een apparaat om de infoborden te beletteren.

De aankoop van een printer en snijplotter is eveneens geraamd op 25.410 euro. De belettering eigen beheer kwam als beste uit de kostenvergelijking met externe firma's.

Anoniem zei

Uit HBVL, 19 september 2007:
Bezorgdheid over volksgezondheid

Meerderheid: CD&V (14 zetels)
Oppositie: Nivo 21 (6), Pro (1)

Oppositiepartij Nivo 21 is verwonderd over het gunstig advies van het schepencollege voor de vergunning voor de firma Diresco. Het bedrijf fabriceert compound steen samengesteld uit graniet- of kwartsgranulaten en harsen. Fractieleidster Isabel Martens uitte haar bezorgdheid over mogelijke problemen met de volksgezondheid: "Er zijn bezwaren over geluids-, geur- en trillingshinder. Wat met de uitstoot van bepaalde gassen, de naverbranding ervan, en de lozing van bedrijfsafvalwater? Heeft het bedrijf daarvoor een vergunning?". Nivo 21 vindt het ook jammer dat het college gunstig advies geeft zonder een luchtemissiestudie of een akoestisch onderzoek te vragen. Burgemeester Benny Spreeuwers en schepen Tonnie Claessens (CD&V) stellen dat het dossier op provinciaal niveau wordt onderzocht: "Wij hebben gunstig geadviseerd onder bepaalde voorwaarden. Samen met de gezondheidsinspectie laat de provinciale milieucommissie een studie uitvoeren. Laat ons die resultaten afwachten."

Lokale verenigingen willen hun activiteiten beter kenbaar maken bij het grote publiek. Ook de gemeentelijke activiteiten hebben nood aan extra publiciteit. De gemeente plaatst daarom in totaal 5 infoborden in de kerkdorpen en langs de invalswegen. De kostprijs bedraagt 25.410 euro Alleen gemeentelijke en sociaal-culturele aankondigingen komen in aanmerking. De belettering van de infoborden gebeurt in eigen beheer. De gemeente koopt daarvoor een grootformaat printer met plotter. Voor het gebruik van die toestellen door lokale verenigingen wordt een reglement uitgewerkt. Pro vraagt de belettering over te laten aan verenigingen: "Zo kunnen ze hun creativiteit botvieren." Nivo 21 heeft vragen bij de kostprijs en wacht op de reglementering.