dinsdag 18 september 2007

Verslag van de raad

De gemeenteraad duurde van 20 uur tot 20.24 uur. Hieronder kan je mijn stemgedrag lezen. En binnenkort kan het volledige verslag van de raad op de gemeentelijke website nalezen.

  1. Rekening 2006: onthouding.
  2. Beleidsnota 2007: onthouding.
  3. Systeem van interne controle: goedgekeurd.
  4. Eerste begrotingswijziging 2007: onthouding.
  5. Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad: goedgekeurd. Er wordt de mogelijkheid voorzien om meer briefwisseling (bijv. agenda en verslag van de gemeenteraad) electronisch te ontvangen. Ook de agenda en de verslagen van de gemeenteraad en commissies komt op de gemeentelijke website.
  6. Vaststelling van het begrip "dagelijks bestuur": goedgekeurd.
  7. Uitoefening van de controle door de financieel beheerder: goedgekeurd.
  8. Eerste begrotingswijziging kerkfabriek St-Lambertus: goedgekeurd.
  9. Levering van aardgas - aanpassing contract: tegengestemd. Dit hangt samen met de aankoop electriciteit.
  10. Plaatsing van infoborden langsheen invalswegen: goedgekeurd. Bedoeling is het wildplakken en de wildgroei van bordjes tegen te gaan. Na deze verduidelijking keurde ik de aankoop mee goed.
  11. Aankoop printer en plotter (voor de infoborden): goedgekeurd. Maar PRO is wel voorstander om de verenigingen de borden over hun activiteiten ook op een creatieve manier te maken én zeker hen geen vergoeding te laten betalen. We hebben een bloeiend verenigingsleven en het zou absurd zijn om de subsidies op deze manier terug af te pakken.
  12. Advies PRUP "In't Woud": goedgekeurd.
  13. Verordening op het uitbaten van een taxidienst: goedgekeurd.
  14. Afsluiten module 7, 8 en 9 bij de mobiliteitsconvenant: goedgekeurd. Dit is een noord-zuid-verhaal; er werd me verteld dat er evolutie zit in het oost-west-verhaal (busverbinding Nieuwe Kempen-centrum-Louwel).
  15. Aanduiding afgevaardigde in algemene vergadering AML: onthouding.

1 opmerking:

Anoniem zei

Uit HBVL, 30 juli 2007:
Snelritten naar Genk en Neerpelt

De Lijn start met snelritten tussen Genk, Bree en Neerpelt. Bedoeling is om snel en vlot naar Genk of Neerpelt te reizen en aansluiting te garanderen op de treinen naar Brussel en Antwerpen. De Lijn vraagt de doorstroming voor het geregeld vervoer te verbeteren. "Dat kan onder meer door de herinrichting van halteplaats N730-Weg naar Bree-Boekweitstraat, het voeren van een duurzaam parkeerbeleid en een beleid ten gunste van het openbaar vervoer", verduidelijkt burgemeester Benny Spreeuwers. Het schepencollege keurde dit goed.