dinsdag 2 oktober 2007

Tankslag: een succes

Via Het Laatste Nieuws werden vandaag een aantal cijfers bekendgemaakt over de Tankslag die onder impuls van ACW-Opglabbeek (vooral vorig jaar werden stookolietanks 'gesaneerd' door de firma Ronny Bollen).

Op de gemeentelijke site staat deze info:
" Vorige week werd een stand van zaken opgemaakt met betrekking tot de uitbetaling van de premie voor het verwijderen of opvullen van buiten gebruik gestelde stookolietanks. Vanaf februari 2006 tot nu zijn er 80 personen die een premie aangevraagd en ontvangen hebben. 4 personen hadden een bovengrondse tank, 76 een ondergrondse. In 53 gevallen werd de tank opgevuld terwijl 27 tanks werden uitgegraven. In totaal bedroegen de uitgekeerde premies tot nu toe 11800 euro."

Dit mag gerust een succes genoemd worden!
Je ziet: een hand reiken werkt ook - als je inwoners aanspoort, kan je resultaten halen waar ons leefmilieu beter van wordt!

Ik had er al eerder over gecommuniceerd...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit HLN, 2 oktober 2007:
80 gezinnen maken komaf met oude stookolietank

Van februari 2006 tot vandaag hebben 80 inwoners van Opglabbeek een premie aangevraagd en ontvangen voor het verwijderen of opvullen van oude stookolietanks. 4 personen hadden een bovengrondse tank, 76 een ondergrondse. In 53 gevallen werd de tank opgevuld terwijl 27 tanks werden uitgegraven. In totaal gaat het over 11.800 euro aan premies voor het verwijderen of opvullen van buiten gebruik gestelde stookolietanks.

Anoniem zei

HBVL, 2 oktober 2007:
Al tachtig stookolietanks verwijderd

De actie om stookolietanks die uit dienst zijn te verwijderen of op te vullen, zodat ze geen gevaar meer vormen voor het milieu, kent een groot succes in Opglabbeek. De gemeente heeft tot vandaag voor 11.800 euro aan premies uitbetaald. "Er wordt gretig gebruik gemaakt van de premies," zegt burgemeester Benny Spreeuwers. "Een stand van zaken leert ons dat er vanaf februari 2006 tot vandaag een tachtigtal inwoners gebruik hebben gemaakt van de premie." Er waren aanvragen voor 4 bovengrondse tanks en 76 ondergrondse stookolietanks. 53 tanks zijn opgevuld, terwijl 27 stookolietanks werden uitgegraven.