maandag 30 november 2009

In de media...

HBVL, 25 november:
51 nieuwe jobs op industrieterrein
Meerderheid: CD&V (15)
Oppositie: Nivo 21 (5), Pro Opglabbeek (1)

JCB België zal zijn nieuwe hoofdkantoor, een servicecenter en het BENELUX dealernetwerk verder uitbouwen op het industrieterrein in Opglabbeek. De gemeenteraad gaf huidig eigenaar Jerico en Martens Tractor een machtiging om 1ha 51 are industriegrond en een gebouw te leasen aan JCB. Deze constructeur van grote kraan- en graafmachines zal op termijn in Opglabbeek 35 jobs creëren. Ook de verkoop van industriegrond van Ellipro nv aan nv Bandit,dat mistbeveiligingssystemen bouwt en 16 jobs creëert, werd goedgekeurd.
De gemeente koopt op vraag van verenigingen en parochies feestverlichting om tijdens de eindejaarsfeestdagen op de aansluiting van de rotonde met de Weg naar Zwartberg aan Nieuwe Kempen en op de Weg naar Opoeteren te plaatsen. Hiervoor is een 12.600 euro vrijgemaakt.

De voorlopige vaststelling van het RUP Centrum is meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. Fabian Spreeuwers van PRO Opglabbeek wil eerst weten hoe de bevolking denkt over dit aangepast ontwerp. "Bovendien ontbreken het ontwerp van RUP, de uitgebrachte adviezen en de beslissing van de Mer-cel," aldus nog Spreeuwers.

Opglabbeek laat samen met Meeuwen-Gruitrode, Bree en Maaseik een structuurvisie en toegankelijkheidsregeling voor het bos- en natuurgebied Oudsberg opmaken. Oorspronkelijk werden de kosten ten laste van Opglabbeek geraamd op 20.000 euro. Nu Maaseik en Bree toegetreden zijn, zal dat maximum 10.000 euro zijn. Het Vlaams Gewest zal de overige kosten inbrengen.

Geen opmerkingen: