dinsdag 5 januari 2010

Trager verkeer op bedrijventerrein

Uit HBVL, 4 januari 2010:

ACV wil trager verkeer op bedrijventerrein

Vrachtwagens rijden te snel op het industrieterrein. Dat is één van de conclusies van het ACV van Opglabbeek, dat zopas een verkeersenquête uitvoerde over de herinrichting van het industrieterrein.
Begin oktober werden meer dan 1.000 formulieren aan de werknemers van de diverse Opglabbeekse bedrijven uitgedeeld. Een afvaardiging van ACV-Limburg lichtte zopas de resultaten toe.
ACV pleit onder meer voor de invoering van een snelheidsbeperking van 50 km/uur op het hele industrieterrein. Ook vraagt men snelheidsremmers. Verder wil het ACV vrijliggende en betere fietspaden of fietssuggestiestroken op het industrieterrein. Tot slot hoopt men op meer politiecontrole op stilstaande trucks. Het schepencollege belooft de bemerkingen uit de ACV-enquête mee te nemen in haar lopende beleidsplan.


* * *
PRO is tevreden dat deze enquête onze straatbevragingen van 2004-2006 bevestigen (en dat pleziert ons: verkeer, veilig fietsen op het bedrijventerrein, geparkeerde vrachtwagens). En nu zal de meerderheid er wel werk van willen maken... Oef!
We gaan wel het (ver)nieuw(d)e mobiliteitsplan eerst afwachten of er keuzes worden gemaakt...
Onze resultaten kregen echter geen respons, zelfs geen ontvangstbewijs vanwege het gemeentebestuur of OCO. Spijtig... "De verzuiling voorbij", stelde Luc Huyse ooit... Maar ook lokaal?
Gelet op de reactie van het college verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht...
Maar geldt ook niet het volgende zoals een beroemd Chinees leider ooit zei: ’Het maakt niet uit welke kleur een kat heeft. Zolang de kat ratten en muizen vangt, is het een goede kat’...

Geen opmerkingen: