vrijdag 5 december 2008

Gemeenteraad 15 december

13 punten wachten op ons:

1. tweede begrotingswijziging
2. voorlopige twaalfden (omdat begroting niet dit jaar wordt goedgekeurd)
3. kennisname rekening OCMW 2007
4. wijziging budget 2008 kerkfabrief St-Lambertus
5.-6. verkopen industriegrond aan Boomkwekerij Willaert nv en Kalibred bvba en Abocec bvba
7. algemeen gemeentelijk nood- en interventieplan
8. rechtspositieregeling gemeentepersoneel
9. maaltijdcheques 2009
10. sportbeleidsplan - impulssubsidie
11. subsidiereglement jeugdsportbegeleider
12. module 10 - veilige schoolomgeving
13. openbare houtverkoop

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit HBVL 17 december 2008:
Discussie over gemeenschapscentrum

De plannen voor de bouw van een nieuw gemeenschapscentrum stonden tijdens de inforonde na de gemeenteraad even ter discussie. Isabel Martens van Nivo 21 vindt dat het bouwproject goedkoper kan, en ze pleit voor een andere plaats.

Meerderheid: CD&V (15)
Oppositie: Nivo 21 (5), Pro (1)

Nivo 21 riep de meerderheid op om in deze economisch moeilijke tijden zuiniger om te springen met de gemeentefinanciën. Isabel Martens schoot onder meer het plan af om de pastorie af te breken en op die plek een nieuw gemeenschapscentrum te bouwen. "Het nieuwe gemeenschapscentrum kost volgens de huidige ramingen 6 miljoen euro. Wij pleiten voor een goedkoper alternatief aan de speeltuin 't Laer of aan de sporthal", zegt Isabel Martens. De CD&V-meerderheid kan die redenering maar deels volgen, en verwijst naar de stedenbouwkundige verplichtingen. "Ook wij hebben 't Laer of de sportzone als alternatief bij stedenbouw aangekaart, maar een gemeenschapscentrum moet volgens stedenbouw kernversterkend zijn", zegt burgemeester Spreeuwers, "Wat de financiën betreft: onze gemeentekas is gezond, en er wordt een zuinig beleid gevoerd."

Immojava nv verkoopt 50 are industriegrond aan Boomkwekerij Willaert nv. Het bedrijf zal investeren in opslag en groothandel van tuinplanten Er is een tewerkstelling van 7 personen.

Anoniem zei

Uit Het Nieuwsblad, 26 december 2008:

ICT-vergoeding

Pro-raadslid Fabian Spreeuwers stemde tegen de invoering van 100euro ict-vergoeding voor de raadsleden. Hij vindt dat de jaarkost van 2.300euro te hoogt ligt en vindt dat het geld kan gebruikt worden voor andere doeleinden zoals derde wereld-projecten of het opstarten van de nieuwe Wereldwinkel.