maandag 18 oktober 2010

Opnieuw een openbaar onderzoek in't centrum

Sinds 25 september en nog tot en met 25 oktober ligt de milieuvergunningsaanvraag voor het gemeenschapscentrum en de polyvalente zaal ter inzage (openbaar onderzoek). De milieuvergunning voor deze zaal is nodig - er zonder is de al afgeleverde bouwvergunning niet rechtsgeldig en kan in principe niet gestart worden met de werken waarvan de aanbesteding al afgelopen is; enkel de aannemer moet nog worden aangeduid... Is dit wel proper voor een overheid die het goede voorbeeld moet geven en erop moet toezien dat haar burgers de wet naleven?

* * *

Diverse openbare onderzoeken: hoe zit dat eigenlijk?
Eerst was er in twee keer het openbaar onderzoek over het RUP Centrum - zeg maar de visie en planning over hoe ons centrum er in de toekomst zou kunnen uitzien.
Tussendoor was er het openbaar onderzoek voor de stedenbouwkundige vergunning voor de zaal en het gemeenschapscentrum. Mag de zaal worden gebouwd?
Dan volgende het openbaar onderzoek over Module 10 - veilige schoolomgevingen en herinrichting wegen in het centrum (inclusief rioleringswerken).
En nu volgt dus het openbaar onderzoek voor de milieuvergunning voor de zaal. Mag de zaal wel worden uitgebaat?
Hopelijk zie je nu het bos door de bomen...
Vielen al deze onderzoeken toevallig rond dezelfde periode? Of was het een bewuste keuze? Verwarring scheppen om vragen te vermijden...

Geen opmerkingen: