maandag 18 oktober 2010

Verslag raad van 18 oktober

Uitzonderlijk was de raad om 19u. De uitnodiging ws evenwel dubbelzinning: 19u in de uitnodigingsbrief en 20u in de hoofding van de agenda. Zo ook stond er 20u op het document dat uithangt aan het gemeentehuis (zie foto hiernaast). Maar al bij al was iedereen er.

1. Eindafrekening van de financieel beheerder: VOOR.
2. Goedkeuring JeugdWerkBeleidsPlan 2011-2013: VOOR.
3. Goedkeuring terugbetaling bijscholing lesgevers vormingsateliers: VOOR
4. Aankoop bestelwagen - lastvoorwaarden en gunningswijze: VOOR. Mijn vraag inzake de aankoop van een milieuvriendelijk voertuig wordt meegenomen voor een volgende aankoop.
5. Vernieuwen dakbedekking gebouw technische dienst: VOOR. Op mijn vraag nar de installatie van een zonne-installatie op dit dak werd geantwoord dat dit voor dak niet wordt voorzien maar op andere gebouwen zou dit wel kunnen.
6. Aankoop tweedehands bus voor mindermobielenvervoer - lastvoorwaarden en gunningswijze: VOOR.
7. Goedkeuring oprichting operationele prezone brandweer Limburg-Oost: VOOR.
8. Goedkeuring steunverlening Pakistan: VOOR.
9. Goedkeuring overeenkomst gemeentebestuur-AGB over erfpacht gemeenschapscentrum: TEGEN.
10.-12. Goedkeuring aankopen van bouwpercelen: ONTHOUDING. PRO is voorstander van een goed en uitgebouwd zorg- en welzijnsbeleid met de nodige voorzieningen. Maar het RUP is nog niet definitief goedgekeurd. Daarom onthouding.
13. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst Werkwinkel Genk: VOOR.
14. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst Forum lokale werkgelegenheid + huishoudelijk reglement: VOOR.
15. Limburg.net: statutenwijziging: VOOR. De wijziging houdt een andere berekening in van de werkingsbijdrage voor de gemeenten. Dit zou hen moeten aanzetten tot een meerdoodacht en afvalvoorkomende afvalbeleid. PRO steunt deze aanpak.
17. Interelectra: statutenwijziging (ESCO): VOOR. PRO steunt de initiatieven die Interelctra/Infrax opzetten en aanbieden aan gemeentebesturen voor een rationeel energiebeleid.
16.+18 tot 21. Vergaderingen intergemeentelijke samenwerkingsverbanden: Limburg.net, Interelectra, Interenerga, Intermedia en Interaqua: ONTHOUDING.

Na de agendapunten stelde ik voor om de documenten op de pc die de raadsleden kunnen raadplegen in het raadsledenlokaal te updaten. Want de meest recente documenten dateren van 2009, maar de meeste zijn van 2007 en 2008.

Na de vergadering had PRO nog een interview met de journalist van HBVL over de zitdagen die ik organiseer (tot op heden afwisselend in de kiosk en het gemeentehuis). Dit gaf ons ook de kans om onze manier om in contact te treden met de bevolking verder toe te lichten. Bijv. onze groepsvergaderingen vinden plaats op café (cafetaria sporthal), zo organiseerde PRO vorige legislatuur een vergadering in de kiosk, organiseerden we straatbevragingen, hielden we op het plein onze nieuwjaarsreceptie e.d. Trouwens de data van de volgende zitdagen kan je nalezen in onze volgende folder die uitkomt in november.

Geen opmerkingen: