woensdag 25 april 2007

10 juni: gene Opglabbekenaar kandidaat...

In 2003 en 2004 was ik kandidaat voor de resp. federale en Vlaamse verkiezingen. Een leerrijke en plezante ervaring: we vlogen dagelijks door onze provincie - van noord naar zuid en van oost naar west. We deden de straat. Goed voor de fysiek (er gingen heel wa kilo's d'eraf :-), goed voor de geest (vragen, verhalen, discussies): je komt elke avond voldaan thuis!
Maar toch...
Voor een inwoner uit een dorp in een kanton met een stad blijkbaar een hele prestatie want voor de komende verkiezingen is er niemand van onze gemeente kandidaat... Zo leerde ik gisteren uit HBVL... Een gemiste kans.
Een parlement verdient ook vertegenwoordigers van kleinere gemeenten. Bezitten deze inwoners immers geen grotere dosis gezond boerenverstand? En mankeert dat niet bij momenten bij onze wettenmakers... Compromissen zijn nodig maar duidelijke én verstaanbare wetgeving nog meer!
Blijkbaar is het minder evident om vanuit een kleinere gemeente verkozen te geraken: spijtig.
Maar soit, dan blijven we in ons dorp aan politiek doen zoals we gebekt zijn én met een gezonde dosis boerenverstand. Mocht ik die verliezen dan krijg ik wel genoeg reacties om mijn voetjes terug op onze aardbol te zetten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Uit Het Nieuwsblad, 30april 2007:
In de gemeente is er geen enkele kandidaat voor de komende federale verkiezingen. 'Het is een gemiste kans, want een parlement verdient ook vertegenwoordigers van kleinere gemeenten. Ze bezitten immers een grotere dosis gezond boerenverstand. We blijven in ons dorp dan maar aan politiek doen', zegt Pro-raadslid Fabian Spreeuwers, die in 2003 opkwam.