maandag 15 september 2008

Verslag gemeenteraad 15/9

Mijn stemgedrag op de raad die duurde van 20u tot 20.38u, was als volgt:

1. begrotingswijziging 2008: onthouden
2. belasting op inname openbaar domein: goedgekeurd
3. overeenkomst met SK Nieuwe Kempen (renteloze lening): goedgekeurd
4. wijziging opstalrecht SK Nieuwe Kempen: goedgekeurd
5. aankoop onroerende goederen 't Laer: goedgekeurd
6. vaststelling voorwaarden om personeel te belasten met het innen van geringen dagontvangsten: goedgekeurd
7. subsidiereglement werkingssubsidie sportverenigingen: goedgekeurd
8. subsidiereglement kwalitatieve jeugdsportbegeleider: goedgekeurd
9. reglement projectsubsidie sportverenigingen: goedgekeurd
10. oprichting interlokale vereniging 'Limburgse duinen': goedgekeurd maar wel vragen gesteld over deze formule (interlokale vereniging versus beheer overdragen aan het Agentschap Natuur en Bos) en waarom Bree (voorlopig) niet meedoet.
11. opmaak overkoepelende visiestudie 'Limburgse duinen': goedgekeurd
12. lastenboek en gunningswijze van deze visiestudie: goedgekeurd
13. afgevaardigden in deze lokale vereniging: goedgekeurd (meestal onthoud ik mij bij aanstellingen van de meerderheid maar ik was goe gezind en precies nog verdoofd van gisterenavond aan de Gaverbeek)
14. bijsturing mobiliteitsplan: goedgekeurd
15. aankoop motoculteur: goedgekeurd
16. aankoop zitmaaier: goedgekeurd
17. algemene vergadering Intermedia: onthouden
18. algemene vergadering Interelectra: onthouden

Ter zitting werd een punt 19 toegevoegd: verkoop van een perceel grond aan Scania (opnieuw aanpassing van een termijn om bouwvergunning voor hun nieuwbouw te krijgen). Bij de toevoeging onthouden omdat het dossier niet ter inzage lag; was wel toegelicht door de schepen. Het punt zelf goedgekeurd met als opmerking dat een internationaal bedrijf toch wel beter afgesproken termijnen zou moeten naleven... De meerderheid beaamde dit...

Daarna nog 2 vragen:
1. vanwege mij over het infobord aan de sporthal: is dit wel zichtbaar? Is al geplaatst met het oog op de heraanleg van de weg (project module 10)
2. vanwege nivo21 over Van Cranenbroek en het nieuwe planologisch attest dat ze hebben aangevraagd (kleinere parking en geen gebouw meer) en het advies van het college. Ik had voormiddag de affiche van het openbaar onderzoek gezien maar ik moet het dossier nog gaan inzien. Kortom: ik pluis verder uit en maak er dan een apart bericht over.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit HBVL, 19 september 2008
Belasting voor wie materialen op straat zet

Meerderheid: CD&V (15)
Oppositie: Nivo 21 (5) en Pro Opglabbeek (1)

? Aannemers en privé-personen die gebruik maken van het openbaar domein om hun materialen of werktuigen te plaatsen zullen in de toekomst een aanvraag moeten indienen en een belasting betalen. De belasting geldt ook als men de openbare weg of het openbaar domein gebruikt voor het uitoefenen van een op winst geënte activiteit. De belasting wordt vastgesteld op 0,20 eurocent per m² per dag. "Verder komt er een borgstelling van 250 euro om schade aan het openbaar domein te verhalen", zegt burgemeester Spreeuwers.

? De gemeente neemt het horecamateriaal en het meubilair van vzw Het Laer over. "Dat is nodig om tegemoet te komen aan de noden van het verenigingsleven en de inwoners van onze gemeente. Zo beschikken ze voor hun activiteiten over stoelen, tafels, borden en ook het bestek", zegt burgemeester Spreeuwers. Bij de overname horen ook alle speeltuigen op het domein. De gemeente betaalt voor deze overname 9.075 euro aan vzw Het Laer.

? De vzw SK Nieuwe Kempen krijgt van de gemeente voor de uitbreiding van haar infrastructuur een renteloze lening van 20.000 euro. Het gemeentebestuur gaf eerder al gronden in opstal voor de realisatie van een voetbalinfrastructuur met drie voetbalterreinen.

Anoniem zei

Over wat de oppositie vertelt, lees je niets...
Hoe zou dat komen? Staat de journalist weer onder curatele?
Het is weer zoals vroeger: de krant, de propagandamachine van de cd&v!
Arm opglabbeek...