vrijdag 25 maart 2011

In de media

Uit Het Laatste Nieuws, 23 maart:
Raadslid gaat in publiek zitten
Oppositieraadslid Fabian Spreeuwers (PRO-Opglabbeek) nam tijdens de eerste drie agendapunten van de Opglabbeekse gemeenteraad plaats in de publiekszone. Fabian was het niet eens met de opmaak van het verslag over de vergadering van het Autonoom Gemeentebedrijf Opglabbeek. "In de documenten en verslagen die ter inzage lagen naar aanleiding van de vergadering van het AGBO staan een aantal rare zaken. In de uittreksels stond onze afgevaardigde als aanwezig, in de notulen als verontschuldigd. Een aantal agendapunten waren met 0 stemmen voor, 0 stemmen tegen en bij 0 onthoudingen 'goedgekeurd', terwijl in andere agendapunten er 9 stemmen waren. Bij één agendapunt is er zonder stemming een goedkeuring geweest. Daarom koos ik niet deel te nemen aan de stemming over de drie punten." Volgens Spreeuwers moet de administratie correct gebeuren. "Ik ga geen klacht indienen, maar met deze actie wil ik het beleid wel attent maken op fouten."



Uit HBVL, 23 maart:
Gemeenteraad
Meerderheid: CD&V (15)
Oppositie: Nivo 21 (5), PRO Opglabbeek (1)

Trouwen buiten normale uren wordt duurder
De verkiezing van de nieuwe voorzitter voor de Commissie Ruimte zorgde voor het eerst in lange tijd nog eens voor een geheime stemming. Nivo 21 droeg ter zitting ook een kandidaat voor. De stemming zorgde niet voor verrassingen, wel kreeg de nieuwe voorzitter, Christ Baeten, een opdracht mee. Oppositie, PRO en Nivo, vroegen hem te onderzoeken of de snuffelpalen (palen die luchtvervuiling opsporen) op Nieuwe Kempen al resultaat opleverden. "Die gegevens zijn nog niet beschikbaar want het onderzoek op het bedrijventerrein en in de woonzone loopt nog. Zodra er resultaten zijn zullen we ze communiceren", beloofde burgemeester Benny Spreeuwers. De eerste gegevens van de snuffelpalen worden in april verwacht.
Het ondernemings- en financieel plan van het Automoom Gemeentebedrijf Opglabbeek en een statutenwijziging werden goedgekeurd. PRO raadslid Fabian Spreeuwers verliet de vergadering en nam plaats bij het publiek. Hij is verbaasd over het dossier: "Rare zaken teruggevonden, bijvoorbeeld bij de stemming: dan waren 9 leden en dan weer geen leden aanwezig." De 3 agendapunten werden door CD&V en Nivo goedgekeurd.
Wie na 1 mei in het huwelijksbootje stapt en dat wenst te doen op andere momenten dan in het reglement vastgelegd, zal meer betalen. "Datum en uur van het huwelijk worden te pas en te onpas op het laatste moment gewijzigd", zegt burgemeester Spreeuwers. "De inzet van personeel op zaterdag is duurder. Zaterdag huwen kan tot 14 uur zonder toeslag. Wie zaterdag na 14 uur wil huwen of op een zon- of feestdag, betaalt 350 euro. Wie tijdens de gewone uren weigert aan te sluiten bij een eerder huwelijk, betaalt 250 euro."

Geen opmerkingen: