maandag 19 november 2007

Eindelijk! Oost West bus best

Net na de lente wordt de Lijn doorgetrokken. Het wordt dus een vrolijke lente... Want op 24 maart 2008 wordt de "G8" (die momenteel Nieuwe Kempen met Genk verbindt) doorgetrokken tot en met de parking voor het voetbalplein van E. Louwel. Elke uur, van maandag tot zaterdag kunnen onze inwoners ook oostwaarts en westwaarts bussen. Op deze manier komen 99% van de inwoners binnen een straal van 750 m rondom een bushalte te liggen.

Tijdens onze straatbevragingen werd dit idee meerdere keren geopperd: "waarom blijven de G8-bussen hier een kwartier staan draaien; ze kunnen evengoed naar Louwel en terugrijden?".
Binnenkort is deze boerenwijsheid werkelijkheid!

1 opmerking:

Anoniem zei

HLN, 13 november 2007:
Busverbinding tussen Louwel en Nieuwe-Kempen
De inwoners van de woonkern Louwel en Nieuwe-Kempen (Opglabbeek) krijgen vanaf maandag 24 maart 2008 een lijnbus in hun dorp. De gemeente is al langer vragende partij, tot acties toe. De Lijn gaat elk uur een bus inzetten. De bus komt vanuit Genk en zal eerst in Nieuwe-Kempen passeren, vervolgens naar het centrum rijden tot uiteindelijk aan het voetbalterrein van Louwel. «Ons geduld werd jarenlang op de proef gesteld, maar binnenkort wordt dat lange wachten uiteindelijk dan toch beloond», zegt burgemeester Benny Spreeuwers. «De bus zal liefst zes dagen beschikbaar zijn, behalve op zondag.»