donderdag 23 juli 2009

Riolering in Broekkantstraat toch (eindelijk, hopelijk) voor dit jaar?

Uit HBVL (pag. 46), 23 juli:
Ook de riolering op het Industrieterrein-Noord wordt aangepakt. De riolering van de Industrieweg-Noord zal aansluiten op de riolering van de Ophovenstraat. Omdat dit deel van de riolering in slechte staat is, moet het vervangen worden. De gemeente start een dossier op bij VMM, die neemt het op in haar programma van 2011-2014.
Voorlopig zijn daar nog geen plannen om ook wegeniswerken uit te voeren.



Uit Het Laatste Nieuws (pag. 17), 23 juli: Grote werken op komst
In de Reyndersstraat en de Broekkantstraat in Opglabbeek staan eind dit jaar belangrijke werken gepland. "In de Broekkantstraat worden de riolering en het wegdek vervangen. Er komen ook snelheidsremmers", zegt burgemeester Benny Spreeuwers (CD&V).
De inwoners van de Broekkantstraat vragen al jaren om de weg en de riolering in hun straat te verbeteren en krijgen binnenkort hun zin. De werkzaamheden ter verbetering van het wegdek en de riolering worden voor 1.018.372,30 euro gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.
Daarnaast wordt een nieuwe collector aangelegd. "Het is de eerste straat in Opglabbeek waar gescheiden riolering komt", zegt Spreeuwers. De kostprijs voor de gemeente wordt geraamd op 385.328,23 euro.
Ook in de Reyndersstraat komt een gescheiden rioleringsstelsel. De weg krijgt een opknapbeurt en er worden snelheidsremmende plantvakken gezet. Voor dit project is 688.244,91 euro subsidie beschikbaar. De werken moeten ook een einde maken aan de wateroverlast.
Volgend jaar volgen nog rioleringswerken tussen de Industrieweg-Noord en garage Blockken en op de Weg naar Zwartberg worden gelijktijdig rioleringswerken uitgevoerd en fietspaden aangelegd.



Op de site van de gemeente bij "Persberichten": Belangrijke wegeniswerken op til in Opglabbeek
Vlaams minister Hilde Crevits keurde eerder dit jaar 3 Opglabbeekse dossiers goed :
Voor het project ‘verbetering rioleringsstelsel Reyndersstraat’ werd een subsidie van 688.244,91 euro voorzien.
De werkzaamheden ter verbetering van de wegenis en de riolering in de Broekkantstraat kunnen rekenen op Vlaamse steun ten bedrage van 1.018.372,30 euro.
De geplande rioleringswerken langs de Weg naar Zwartberg tenslotte krijgen 502.739 euro steun.
In de Broekkantstraat is er een samenwerking nodig van de gemeente, Infrax en Aquafin. Het gaat over een gecombineerd project : de riolering wordt vervangen en het wegdek wordt verbeterd. De vernieuwde weg wordt bovendien voorzien van snelheidsremmers in de vorm van boomvakken.
Deze werken worden gecombineerd met de aanleg van een nieuwe collector door Aquafin. Dat is de reden waarom Aquafin de bouwheer wordt van dit gecombineerd project. De gemeente betaalt de wegenis, Infrax betaalt de riolering met VMM-subsidies + een deel van de collector. Aquafin tenslotte legt de nieuwe collector in de Broekkantstraat aan.
Voor de eerste maal wordt in Opglabbeek gekozen voor een gescheiden rioleringsstelsel in de Broekkantstraat . De betrokken inwoners werden bij de invoering van dit systeem bijgestaan door een afkoppelingsarchitect van Infrax.
De kosten voor de gemeente worden geraamd op 385.328,23 euro en de werken zullen van start gaan eind 2009, begin 2010.
Omdat de Reyndersstraat regelmatig te kampen heeft met wateroverlast, wil men ook hier een gescheiden rioleringsstelsel invoeren. Het vuil water zal in het midden van de weg afgevoerd worden en de regenwater via de berm.
Ook dit rioleringsproject zal gekoppeld worden aan wegeniswerken, waarbij men in de mate van de wenselijkheid van de bewoners, snelheidsremmende plantvakken zal aanleggen.
De opmerkingen van de bewoners tijdens de infovergadering van 18 juni laatstleden, zullen meegenomen worden in de uiteindelijke plannen.
In ieder geval zullen ook hier de bewoners hun riolering moeten afkoppelen.
De werken zullen starten begin 2010.

Geen opmerkingen: