donderdag 23 juli 2009

Verslagjes van de raad 20/7 in de media...

Uit HBVL, 23 juli: Nieuwe financieel beheerder
Meerderheid: CD&V (15) - Oppositie: Nivo 21 (5), Pro Opglabbeek (1)


De gemeenteraad heeft maandagavond Wendy Bervoets benoemd tot ontvanger en financieel beheerder voor de gemeentelijke en OCMW-financiën. De nieuwe financieel beheerder volgt Paul Knoops op die sinds kort het ambt van gemeentesecretaris waarneemt. Bervoets legde de eed af in handen van de burgemeester Spreeuwers.

Trustteam staat in voor de beveiliging van de gemeentelijke internetdiensten met een webfirewall, anti-spam en antiviruscontrole, inclusief het dagelijkse updaten en onderhoud. De kostprijs voor 3 jaar ondersteuning bedraagt 6.550 euro.

Het Vlaamse Gewest voert een tonnagebeperking in op de parking langs de N76-Weg naar Zwartberg omdat er gevaar bestaat voor verzakkingen door de aanwezigheid van de NAVO-pijplijn. Met uitzondering van het plaatselijke landbouwverkeer is er een gewichtsbeperking ingevoerd voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton.

De gemeente is vragende partij en principieel akkoord om de parking en picknickplaats ter hoogte van de N76-Weg naar Zwartberg her in te richten. "Bedoeling is om het parkeergedeelte her in te richten als carpoolparking. Het picknickgedeelte kan gebruikt worden als parking en doet ook dienst voor het naastgelegen toeristische fietsroutenetwerk," verduidelijkte burgemeester Spreeuwers. Het Agentschap Wegen en Verkeer brengt de parking en picknickplaats terug in orde en draagt ze dan over aan de gemeente. Het Vlaamse Gewest voorziet de nodige subsidies.

In het kader van de renovatie van de sporthal wordt in een eerste fase de dakbedekking vernieuwd. Gelijktijdig wordt isolatie aangebracht op de hal en op de laagbouw. "Vooral om de kosten voor het brandstofverbruik, die bedragen op jaar basis ca 22.000 euro, te drukken. Zo kan er een besparing van 20 % gerealiseerd worden. In een tweede fase worden de centrale verwarming, het sanitaire gedeelte en het buitenschrijnwerk aangepakt," aldus schepen Ilse Wevers. De eerste fase van de werken wordt geraamd op 140.000 euro.

Geen opmerkingen: