donderdag 14 juni 2007

Sportzone een park? En het oud kerkhof?

Vandaag gelezen in HBVL: "De sportzone heeft alles om uit te groeien tot een klein park."

Goed en wel dat vooral diverse sportinfrasturctuur wordt samengebracht maar op een steenworp daarvandaan ligt nog een potentieel park rond de begrippen: rust en bezinning. Ons oud kerkhof heeft recht op RESPECT - toch geen onbekend begrip in deze roomse tijden.


We zijn al blij dat het kerkhof er nog is en geen bouwput of bouwplaatsen zijn geworden! Nu al vervult het haar rustbrengende rol. Wat wordt haar toekomst?

1 opmerking:

Anoniem zei

Uit HBVL, 14 juni 2007:
Sportzone uitgebreid

De gemeente heeft de bestaande sportzone uitgebreid met een speelweide, een skatepark, een polyvalent speelplein en een Finse piste. De nieuwe sportzone, met een oppervlakte van 10 ha, verbindt de sporthal met de tennishal. "De sportzone heeft alles om een stadspark te worden", zegt schepen van Sport en Jeugd, Ilse Wevers. De vernieuwde sportzone wordt vrijdagavond om 19 uur officieel in gebruik genomen. Iedereen, liefst in sportoutfit, is welkom.

Recreatief sporten op wandelafstand van het dorpscentrum. Vanaf het komend weekend kan dat in Opglabbeek. "We beantwoorden de vraag om alle recreatieve sporten en sport in het algemeen dicht bij het centrum samen te brengen", zegt schepen Ilse Wevers. Het nieuw aangelegde skatepark kreeg naast de bestaande toestellen - rail flat bank, funbox, halfpipe en twee quarterpipes - ook nieuwe skatetoestellen. "De ledge flat wedge en twee funbox-combinaties. De overdekte zithoek kan een nieuwe ontmoetingsplaats worden. De grote speelweide en het polyvalent speelplein zijn er onder meer voor onze jeugdverenigingen. Voorts plaatsen we volgend jaar nog enkele speeltoestellen en een baskettoren."

Dan is er nog de Finse piste met drie wandel- of looplussen. "Naast de grote omloop van 887 meter zijn er twee omlopen van ruim 550 meter uitgewerkt. Joggende ouders kunnen hun kinderen laten spelen op de speelweide of skaten op het skatepark."

De sportzone heeft veel groen en bomen. "De sportzone heeft alles om uit te groeien tot een klein park. Een ontmoetingsplaats waar naast sport ook tentfuiven en andere feestactiviteiten plaats kunnen vinden", zegt Wevers. Ook aan de Opglabbeekse senioren is gedacht. Vandaag kegelen en petanqen ze nog in 't Zeelke. "Die houten gebouwen worden op termijn vervangen door nieuwe accommodatie, misschien in de buurt van de tennishal." De herinrichting van de sportzone kost 548.270 euro.