donderdag 7 juni 2007

't Laer: toeristische interesse?

Op de gemeenteraad van 18 juni zal de aankoop van het domein 't Laer geagendeerd staan. De huidige en vorige burgemeester lichtten vandaag in HBVL een tipje van de sluier. Of zijn het hun wensen...
Ze verwachten een toeristische invulling voor het domein. Blijkbaar zijn er gegadigden... Ik ben benieuwd!
Hopelijk wordt er ook gedacht aan de uitbater van Wilhelm Tell om mogelijks vorm te geven aan deze toeristische invulling...

1 opmerking:

Anoniem zei

Uit HBVL 7 juin 2007:
Gemeente gaat domein 'Het Laer' overnemen

De beheerders van vzw recreatiedomein 'Het Laer', het voormalige Jeugdparadijs, stoppen na 54 jaar hun activiteiten. "We werken dit toeristische seizoen nog af. Dan zal de gemeente, die recht van opstal heeft, de gebouwen en het park overnemen en beheren," vertelt Albert Moors, voorzitter van vzw Het Laer.

Het Jeugdparadijs werd in 1953 door de toenmalige kapelaan, vrijwilligers en sympathisanten opgestart. Het begon met de uitbouw van een kleine speeltuin die vandaag onder meer nog een 3-sterrencamping herbergt. Het Jeugdparadijs werd 25 jaar geleden omgedoopt tot Het Laer en is gelegen aan de rand van een natuurpark met een oppervlakte van 7,5 ha. Er zijn feestzalen, er is een grote speeltuin met voetbal-, tennis- en beachvolley terreinen, een open luchtzwembad van 40x25 meter met ligweide en een plonsbad voor de allerkleinsten. De camping telt 243 standplaatsen.

"Belangrijk is dat het recreatiepark nog uitbreiding- en toekomstmogelijkheden heeft," opent Albert Moors. Het Laer is al jaren een toplocatie voor jeugdverenigingen en kampeerders. "Dat is vooral te wijten aan de sociale prijzen die we hanteren," gaat Albert Moors verder. Waarom dan stoppen? "De leden van de beheerraad hebben een respectabele ouderdom en na 25 jaar werking wil je ook nieuw bloed wil binnen de beheerraad. Nieuwe leden vinden is niet evident. Ook de regels en wetten die een recreatiepark worden opgelegd maken het er niet makkelijker op."

In onderling overleg is afgesproken dat de gemeente het beheer van de feestzaal overneemt tot 31 december 2007. Er is nog een uitbatingsvergunning voor de komende 17 jaar. Wat er vanaf 2008 staat te gebeuren met Het Laer, is vandaag niet helemaal duidelijk.

De vzw en de gemeente zijn principieel akkoord over de aankoop van het recreatiepark. De beslissing tot aankoop wordt op de gemeenteraad in juni toegelicht. "Aankopen kan enkel aan schattingsprijs," verduidelijkt burgemeester Benny Spreeuwers. "Het Laer zelf gaan uitbaten is niet de bedoeling." De gemeente beraadt zich dus over de toekomst van het recreatiepark. "Er bestaat belangstelling vanuit de toeristische sector," bevestigt Spreeuwers. "Maar we nemen onze tijd en evalueren alle mogelijkheden." Dat kan de verkoop zijn aan privé-investeerders of het park en de gebouwen in erfpacht geven. Die beslissing valt later dit jaar. Eerst moet de gemeenteraad de aankoop van Het Laer nog goedkeuren.