dinsdag 19 juni 2007

Zoneringsplan verduidelijkt

Vanavond waren een 25-tal personen aanwezig op de infoavond over het ontwerp zoneringsplan - dit is een plan waarop aangeduid staat: hier is er al riolering, hier komt er ooit riolering en daar komt er nooit riolering (deze moeten dan zelf hun afvalwater zuiveren). Op de avond waren die inwoners die zich in de laatste situatie bevinden, uitgenodigd alsook de gemeenteraadsleden.

Ik onthoud uit de toelichting het volgende:


1. Interelectra wil zoveel mogelijk woningen op de riolering aangesloten krijgen


2. voor wie dit niet lukt wil Interelectra op haar kosten de zuiveringsinstallatie - IBA genoemd - plaatsen.

De aanwezigen konden zich bevragen over hun specifieke situatie en samen met vertegenwoordigers van Interelectra zoeken naar een goede oplossing.

Nog tot 26 juli ligt dit plan ter inzage op het gemeentehuis.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit Het Nieuwsblad, 23 juni 2007:
Het gemeentebestuur organiseerde eerder deze week een infovergadering rond het zoneringsplan. Hierin staat vermeld waar riolering aangelegd wordt en welke woningen nooit riolering zullen krijgen. Nog tot 26juli ligt het plan ter inzage op het gemeentehuis.

Anoniem zei

Uit HBVL, 28 juni 2007:
Het ontwerp zoneringsplan, is zopas toegelicht. Het plan geeft aan waar riolering beschikbaar is en waar niet. Ook de toekomstvisie is toegelicht. Interelectra wil maximaal aantal woningen op de riolering aansluiten, waar dat dit niet lukt wil men een zuiveringsinstallatie, IBA genoemd, plaatsen. Nog tot 26 juli ligt dit plan ter inzage op het gemeentehuis.